3 thoughts on “Kent – Döda Vinkeln”

 1. mrx says:

  Hej, det finns en sak på din blogg som verkligen intresserar mig, ditt fotogalleri… Inte just för bilderna utan själva sättet som galleriet är byggt, jag har verkligen letat sönder mig efter ett sådant sätt att hantera bilder!

  Jag ska göra en hemsida och jag vill ha en gallerisida där jag kan trycka in bilder och den ska visa thumbnails på själva huvudsidan och full storlek när jag klickar på en thumbnail… Detta är ju ganska simpelt att fixa men problemet som jag har som du verkar ha en lösning på är att jag vill att efter att X bilder har laddats upp så ska en ny sida skapas och dit flyttas gamla bilder för att göra plats för nya (alltså jag vill att de nyaste bilderna alltid ska ligga på första sidan).

  Låt oss säga att jag vill visa max 12 thumbnails per sida i mitt galleri och tänk att jag redan har 12 bilder uppladdade, alltså är förstasidan just nu full, jag vill trycka in en bild till… Då vill jag att den äldsta bilden på förstasidan automatiskt flyttas till en andrasida (som skapas i just det ögonblicket) osv

  Hoppas att jag lyckades beskriva det på ett förståeligt vis, det verkar i mina ögon som något som BORDE vara ganska simpelt att göra men eftersom jag inte riktigt vet vad det kallas så vet jag inte heller vad jag ska googla efter för att hitta instruktioner på hur man gör det… (Provade att googla efter t.ex. basic image CMS och liknande vilket fick mig att hitta ett gammalt inlägg i denna blogg)

  Tacksam för alla hints om hur jag ska gå till väga!! Tack på förhand

  /Anders

 2. Joen says:

  Det är ett lite fel ställe att fråga, kanske, men jag kan väl svara.

  Allt det du letar efter kan Zenphoto hjälpa dej med. http://www.zenphoto.org

  Paginerade sidor, tekst sidor, video, auto thumbnails, 12 eller hur många som helst på varje sida.

  Kan vara lite besvärligt att installera, men du kan helt säkert få hjälp på zenphotos forum.

 3. mrx says:

  Jo visst, kanske fel ställe att fråga på men men.. värt ett försök, ska spana in zenphoto.. tack för tipset!

Comments are closed.